Hier is jouw GRATIS video met de SpeedWriting techniek.

 

Dank je wel voor jouw interesse in de video met de GRATIS SpeedWriting techniek.

In deze video vertel ik jou hoe je hoogwaardige teksten schrijft. Het is ook dé techniek die je later gebruikt om jouw boek te schrijven.

Met deze techniek schrijf ik al mijn 5Minute Shortstories op www.passievoorschrijven.be.

Hier is de link:

http://youtu.be/hTIpCURJP9M

Ik lees jouw verhaal met de drie magische woorden (circus – leeuw – clown) graag in het reactieveld onderaan! Delen maar! 🙂

Inspirerende groet,

Ine

 

6 gedachten over “Hier is jouw GRATIS video met de SpeedWriting techniek.

 1. Circus in de stad. Gwendoline is verrukt. Ze houdt wel van circussen, van eenden, leeuwen en clowns. Dan denkt ze aan vroeger, toen ze klein was. Aan gevaarlijke dingen, die een ander durft en zij niet, toen nog niet, zelfs nu nog niet. Hemeltje wat is ze weer negatief over zichzelf. Laat me even denken. We beginnen opnieu. Gwendoline wil werken in een circus, een wereldwijd beroemd circus met gekke dieren, grappige clowns en stunts zoals in de meest populaire zaken, maar eigenlijk wil ze gewoon een beetje opvallen, een ster zijn. Dus, dat circus hoeft eigenlijk helemaal niet. Wat ze ook doet, ze wil zich amuseren. De stoom aflaten. Springen als iemand haar opvangt. Zingen en schreeuwen tegelijk en dat publiek dat hoeft er meestal niet te staan. Hun oordelen, veroordelen, die mogen ze houden. Maar dat applaus, dat wil Gwendoline overal horen. Het klinkt als magische klokjes in haar oren. Het doet haar denken aan sprookjes in lange tijden. Sprookjes en leuke tijden. Maar ja, waar zijn die tijden nu naartoe? Zeven goeie jaren en zeven mindere, is dat niet de regel? Of ….

  • Hoi Nancy,
   Wat leuk om jouw verhaal hier te lezen! Dat is echt goed seg!
   De eerste keer dat je een verhaal schrijft of heb je het al meerdere keren gedaan?

 2. (wat een ontzettend leuke oefening. Dank je wel)

  “Clown, clown, waar ben je”, roept de stalmeester.”Leeuw is gevlucht uit het circus. Altijd hetzelfde liedje met de leeuw. Als je hem nodig hebt, hup weg.” Clown Fabrico komt langzaam aanlopen.
  “Maar meester dit is toch geen probleem? Je weet dat leeuw altijd weer terugkomt. Als het niet vandaag is, is het morgen.”
  Kan wel zijn, maar de kinderen in de stad vinden dat reuze eng. Leeuw achter tralies, voilà dat is één. Maar op zijn dooie akkertje door de stad wandelen is toch heel iets anders.”
  “ Laten we dan de gendarme waarschuwen. Zij hebbben gisteren ook gezocht en geholpen.”
  “ Die komen vast geen tweede keer. Het heeft hen gisteren een auto gekost. Total loss. De rekening heb ik zojuist ontvangen “
  “Stalmeester, stalmeester”, een kleine meisjesstem komt langzaam dichterbij.
  “Hé meisje, wat is er?”
  “ De leeuw zit bij de fontein op de markt. Hij is water aan het drinken en gromt heel erg hard als ik dichterbij kom. Kom, meegaan.”
  Stalmeester, clown en het kleine meisje gaan rap naar de fontein op het marktplein. Als leeuw clown ziet gaat hij liggen. Als een parade lopen ze door het dorp terug naar de tent. Het is weer rustig……

  • Hoi Inanne, super leuk verhaal. 🙂
   Deze oefening doe ik elke keer als warm-up voor ik mijn boek begin te schrijven.
   Kwestie om een beetje in het ritme te komen.

   En ging het makkelijk?

 3. Clown! Jij bent een echte clown! Roept ze tegen mij. Een onnozele clown, dat ben jij. Oh? Oké. Dacht ik. Dan hoor ik waarschijnlijk ook in een circus thuis. Ik in een circus? Dat zou best wel eens leuk kunnen zijn. Ware het niet dat ik zo bang ben van leeuwen. Eén leeuw en ik word gek van angst. Waarom eigenlijk? Het zien er toch lieve dieren uit. Met hun zachte vacht. Net poezen maar dan in het groot. Daar hoef ik niet bang van te zijn. En…. Ze zitten toch in een kooi. Haha! In een kooi. Daar hoort een onnozele clown ook thuis. Hoor ik ze denken. Misschien heeft ze wel gelijk. Ik zal…..

  • Hoi Dirk!
   Dank je wel voor jouw verhaal! Super leuk geschreven. 🙂
   Als ik jouw verhaal lees, denk ik bij mezelf dat het weer zo lang geleden is dat ik dit nog gedaan heb.
   Gewoon 3 woorden, 5 minuten en schrijven maar.

   Al ooit gedacht aan een boek schrijven?

   Groetjes,
   Ine

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *